July 27th, 2015

Site works are progressing well for this multi-storey carpark at the University of Leeds.

Situated at the principal approach to the University and adjacent to the Innovation Centre, another major development by CJCT within the University Campus, this high-profile, 607-parking-space project will be highly visible from the City Centre and major inner road network.

To meet environmental needs, the building’s approach focuses on maximising passive ventilation and day lighting. This, combined with renewable energy technologies and a natural green wall, provides a truly environmentally responsive car park.
The imaginative fluid form of the building is created using innovative material technology (developed within the car-industry) which creates a passively ventilated solution, preventing significant light pollution – one of the City Council’s concerns. A dramatic interpretation which synthesizes the existing adjacent architecture, the proposals for future neighbouring developments and the aspirations for a high-quality public realm around the building.